MasterChef samosa tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 25 gün
Mesajlar
17,957
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,193
Cinsiyet
bPg20e
t20_masterchef-samosa-tarifi--635.jpg


SAMOSA MALZEMELERİ

Hamur için;


2 çay kaşığı bitkisel yağ

250 gram un

1 çay kaşığı tuz

1 yumurta sarısı

75-150 ml ılık su

İç harcı için;

2 büyük patates

2 büyük havuç

Sıvıyağ

1 adet küçük soğan

Yarım çay kaşığı zerdeçal

2 çay kaşığı garam masala

1 çay kaşığı siyah hardal tohumu

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı çekilmiş karabiber

4 diş sarımsak

1 adet yeşil biber

75 gram bezelye

Köri

Kişniş

1 çay kaşığı limon suyu

SAMOSA TARİFİ

Un ve tuzu bir kaba alın ve karıştırın. Daha sonra yağ ve yumurta sarısı ekleyin, yoğurmaya devam edin. Pürüzsüz bir hamur elde etmek için ılık suyu yavaş yavaş ekleyin. Hamuru bütün haline getirin ve streç filme sarın. En az yarım saat buzdolabında bekletin.

İç harcı için; patatesler tuzlu suda 15-20 dakika kaynatın. Soğuyunca ufak küpler şeklinde kesilip kenara koyun. Havuçları da ince ince doğranarak tuzlu suda haşlayın.

İki yemek kaşığı sıvıyağı büyük bir tavaya alın. Soğan, garam masala, hardal tohumu, zerdeçal, tuz ve karabiber ekleyin. Soğanlar yumuşayana ve baharatlar aromasını verene kadar yaklaşık 8 dakika kavurun.

Sarımsak, kırmızı biber, körü, patates ve havuçlar ilave edin. Yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Bezelyeler eklendikten sonra 2-3 dakika daha pişirin. Limon suyu ile tatlandırın ve kişniş yaprakları da eklendikten sonra soğumaya bırakın.

Hamur eşit parçalara ayırılp yuvarlayın. Her hamur parçasını yaklaşık 15 cm çapında ince bir şekilde açın. Her daireyi ikiye bölün.

Yarım daireleri muska şeklinde katlayın, yarıya kadar iç harç ile doldurun. Kenarlarına yumurta beyazı sürülerek fırçayla kapatın.

Derin bir tava yarı yarıya bitkisel yağ ile doldurun ve samosaları kızarmış yağda 4-5 dakika kızartın. Kağıt havlu üzerine alınarak yağı süzdürün. Sıcak şekilde servis edin.
 
Geri
Üst Alt