Malzemeler
Ana Malzemler
dana kuşbaşı, az yağlı1 kilo (kg)
domates, küp doğranmış
2 adet
sivri biber, dilimlenmiş
3 adet
arpacık soğan, soyulmuş
100 gram (g)
tuz
1 tatlı kaşığı
ayçiçek yağı
1/4 su bardağı
Karabiber
1/2 tatlı kaşığı
Pul Biber
1 tatlı kaşığı
Kekik
Eli Böğründe Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
5 Adım1
Dana etlerinin üzerine ayçiçek yağı, karabiber, pul biber ve kekik ekleyip karıştırın.
2
En az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Fırını 200 dereceye ısıtın.
3
Fırın tepsisine malzemeleri yan yana dizip yağı ve tuzu üzerine gezdirin.
4
Üzerine önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo sarın.
5
1 saat fırınlayıp, üzerindeki folyo ve kağıdı alın. 30' kızarana dek fırınlayın. Servis edin.