Ispanak Dolması Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 21 gün
Mesajlar
18,062
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,207
Cinsiyet
bPg20e
ispanak-dolmasi_4x3_1090-730x548.jpg

Ispanak Dolması Tarifi İçin Malzemeler​

  • 1.5 kilo büyük yapraklı ıspanak
  • 1 tane kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 300 gram kıyma
  • 2 avuç pirinç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı bitkisel margarin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için: yoğurt


Pişirme Önerisi​

Margarin kullanmak istemiyorsanız sıvı yağ ile de yapabilirsiniz...

Ispanak Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?​

1.5 kilo büyük yapraklı ıspanağın saplarını nazikçe ayıklıyoruz. Yapraklarını tek tek dikkatli şekilde yıkıyoruz ki yırtılmasın.
Bir tencereye su koyup kaynatıyoruz ve kaynayan suya ıspanak yapraklarını batırıp hemen çıkartıyoruz ve bir süzgece alıyoruz. Bütün ıspanakları bu şekilde haşlıyoruz.
Bir kaba 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan, yarım demet doğranmış maydanoz, 300 gram kıyma, 2 avuç ayıklanmış ve yıkanmış pirinç ve 1 yemek kaşığı salça koyuyoruz. Üzerine 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz serperek hepsini harmanlıyoruz. Üzerine 1 çay bardağı su koyup iyice karıştırıyoruz.
Hazırladığımız harcı ıspanak yapraklarının içerisine koyarak (az koyuyoruz çünkü patlamasını istemiyoruz. Yapraklar küçük ve narin oluyor.) dolma şeklinde sarıyoruz.
Tencerenin dibine 1 yemek kaşığı domates salçasını yayıyoruz. Üzerine hazırladığımız ıspanak dolmalarını diziyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı bitkisel margarin ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz ve üzerine çıkana kadar su ilave ediyoruz. Yarım tatlı kaşığı tuz serpip kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişiriyoruz. Servis yaparken üzerine yoğurt gezdiriyoruz. Afiyet olsun…
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt