MALZEMELER
- 1 su bardağı haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
- 1 adet soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı isot
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
NOHUT TAVA NASIL YAPILIR?
- 1. Derin bir kaseye haşlamış olduğunuz Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut, dilimlediğiniz yeşil ve kırmızı biber, piyazlık doğradığınız soğan, salça, sarımsak, küp şeklinde doğradığınız domates, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip harmanlayın.
- 2. Fırın kabına döküp yayın. Üzerini ıslatmış olduğunuz pişirme kağıdı ile kaplayın.
- 3. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dk pişirin.
- 4. Sıcak olarak servise sunun. Dilerseniz üzerine isot serpebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Püf Noktası;
- Fırında pişeceği süreyi dikkate alarak nohutları dişe az gelecek şekilde haşlayın.
- Lezzetlerin birbirine geçmesi için ara ara karıştırmayı unutmayın.
- Baharat çeşitliliğini ve miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.