Pişmeyen Kolay Malaga Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler
- 1 litre süt,
- Bir su bardağı toz şeker,
- 1 yumurta,
- Bir paket vanilya,
- 1 su bardağı irmik,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 2 çay bardağı süt,
- 2 paket kakaolu krem şanti,
- 5 adet muz,
- 200 ml süt kreması,
- 150 gram sütlü çikolata,
- Fındık kırığı,
Pişmeyen Kolay Malaga Pasta Tarifi Nasıl Hazırlanır?
- Pişmeyen kolay malaga tarifimize öncelikle pastamızın kremasını hazırlamakla başlayalım. Bunun için öncelikle pastamızın beyaz bölümü için süt, şeker, irmik ve yumurtayı tencereye alalım.
- Karışım koyulaşıncaya kadar orta kısık ateşte kaynatmaya devam edelim.
- Daha sonra pastamızın beyaz bölümü piştikten sonra ocağın altını kapatalım vanilya ve tereyağını ekleyelim. Vanilya ve tereyağını ekledikten sonra iyice karıştıralım.
- Pastamızı yapacağımız tepsiyi sudan geçirelim ve fazla suyu dökelim. Tatlımızın beyaz kısmı tepsiye dökelim ve iyice yayalım. Daha sonra soğumaya bırakalım.
- Tatlımızın kakaolu bölümü için kakaolu krem şantiyi mikserle iyice çırpalım ve irmikli beyaz tatlının üzerine dökerek iyice yayalım.
- Malaga pastamızın üzeri için muzları ikiye bölerek ve eşit bir şekilde tatlının üzerine yerleştirelim.
- Son olarak malaga pastamızın üzeri için süt kreması ısıtarak içerisine çikolataları ekleyelim. Süt kremasının kaynatılmaması oldukça önemlidir. Biraz ısıtıldıktan sonra çikolataların eklenerek çikolatalar eritilir ve içerisine fındık kırığı parçaları da eklenir. En son sos muzların üzerinde gezdirilir.
- Pişmeyen kolay malaga tarifimiz buzdolabında en az 2 saat bekletilmesi gerekir.
- Pastamız dinlendikten sonra dilimleyerek servis için hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz üzerini beyaz çikolata ile veya istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.