Portakal kreması tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 16 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
portakal_kremasi-77951cb1-0b69-4656-a4d5-2865ccc22f8e.jpg


Malzemeler​

Krema için
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için
  • 1 çay bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Portakal dilimleri
Servis için
  • 2 portakal

Portakal Kreması

Nasıl Yapılır​

Portakal kreması için gerekli olan tüm malzemeyi orta boy bir sos tenceresine alın. Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Portakalları ortadan ikiye kesip içlerini çıkartın. Ortasına portakal kremasından koyup buzdolabında en az iki saat bekletin. Pudra şekeri ve kremayı çırpın. Bir sıkma torbasına doldurup portakal kremalı tatlıların üzerine sıkın. Küp doğradığınız portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt