Soğan Halkası İçinde Balık Köftesi Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 26 gün
Mesajlar
17,958
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,193
Cinsiyet
bPg20e
sogan-halkasi-icinde-balik-koftesi-e2ce706c-d36d-4499-82f4-259d9a01e35f.jpg


Malzemeler​

  • 2 adet fileto hazırlanmış balık (Lüfer, palamut veya arzuya göre iri bir balık)
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Taze zencefil (Arzuya bağlı ve doğranmış)
  • 1/4 çay kaşığı yeni bahar
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 avuç ekmek içi
Pişirme sosu için
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için
  • Taze nane veya maydanoz

Soğan Halkası İçinde Balık Köftesi

Nasıl Yapılır​

  1. Çiğ balık filetolarını sarımsak ve baharatları da ekleyerek mutfak robotundan geçirin.
  2. Soğanın büyük halkalarını daha sonra kullanmak üzere ayırın ve kalan kısmını rendeleyin.
  3. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve köfte gibi yoğurun.
  4. Ayırdığınız soğan halkaları içerisine balık köftelerini yerleştirin ve derin dondurucuda 25-30 dakika dinlendirin.
  5. Pişirme sosu için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  6. Yaptığınız soğan halkası içindeki balık köftelerini derin dondurucudan çıkarın ve pişirme sosuna bandırın.
  7. Kızgın yağda iki tarafı da altın sarısı olana kadar pişirin. Üzerini taze nane ya da maydanoz ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst Alt