Yapay Zeka Destekli En İyi 8 Görüntü Oluşturma Uygulaması

Katılım
2 yıl 1 ay 27 gün
Mesajlar
775
Tepkime puanı
228
Konum
İzmit
Meslek
Öğrenci
Cinsiyet
vtEvVy

Yapay zekâ destekli görüntüleri günümüzde bolca görüyoruz. İşte sizler için en iyi 8 AI görüntü oluşturma uygulamasını listeledik.​



Yapay Zeka Destekli En İyi 8 Görüntü Oluşturma Uygulaması



Modern dünya, icat edilen tüm teknoloji gereçleriyle bazen çok vahşi görünüyor olabilir. Katlanan telefonlar, kâğıt inceliğinde ekranlar, dilleri gerçek zamanlı olarak tercüme edebilen kulaklıklar ve yalnızca biraz metin veya başka bir görüntü ile gerçekçi bir sanat eseri oluşturabilen AI görüntü oluşturma uygulamaları var.
Yapay zekâ (Artificial Intelligence), görüntü üretimi konusunda yeni bir şey değildir. Fakat son birkaç yılda onu daha uygun ve ilgi çekici bir seçenek haline getiren büyük adımlar atıldı. Yapay zekanın neler yapabileceğini keşfetmeye başlamak istiyorsanız deneyebileceğiniz yapay zekâ görüntü oluşturucularından bazılarını bir araya getirdik. İşte yapay zekâ destekli en iyi 8 görüntü oluşturma uygulamasını sizler için listeledik👇

NightCafe​

AI Görüntü Oluşturma


NightCafe sayfasına buradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.
NightCafe her ay milyonlarca insan tarafından kullanıyor. NightCafe ile saniyeler içinde benzersiz güzellikte sanat eserleri oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda canlı bir AI sanat topluluğuna da erişim sağlarsınız.

Rekabete ve daha büyük bir topluluk duygusuna ilham vermek için NightCafe, becerilerinizi test etmenizi sağlayan günlük AI sanat yarışmalarına sahiptir.
Her gün binlerce insan yarışmaya katılarak topluluktaki eserlere oy veriyor. NightCafe içerisindeki bu günlük yarışmalar, AI sanatını geliştirmenin harika bir yoludur.

Jasper Art​

AI Görüntü Oluşturma


Jasper Art sayfasına buradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.
AI görüntü oluşturmak ya da bir şeyler yazmakla uğraşıyorsanız Jasper Art harika bir seçenektir. Reklam, blog gönderileri veya sosyal medya metinleri için Jasper’ı kullanabilirsiniz. Jasper, internetin %10’unu okuduğundan, oluşturabildiği içerikler oldukça ilgi çekicidir. Fakat yapay zekâ destekli metinleri henüz gerçek yazarlarla eşit düzeyde değil. Diğer taraftan AI görüntü oluşturma, metne dayalı gerçekçi görüntüler oluşturabilecek kadar gelişmiştir.

Bir blogda veya sosyal medya gönderisinde anlatmaya çalıştığınızı temsil edecek mükemmel görseli bulmak için stok fotoğrafları tarayarak saatler harcamak yerine, Jasper Art saniyeler içinde yeni ve benzersiz bir şey yaratabilir. Jasper aracılığıyla oluşturulan herhangi bir fotoğraf, telifsiz kullanımla gelir ve filigran içermez.
Tek yapmanız gereken, en iyi sonuçları elde etmek için olabildiğince ayrıntılı bir bilgi metni yazmaktır. Ardından, AI görüntüsünün oluşturulmasını istediğiniz sanat ortamını, hangi sanatçının stilinin taklit edilmesini belirtebilirsiniz. Jasper, yazılı metninizi okuduktan sonra, saniyeler içinde yapay zekâ tarafından oluşturulmuş dört görüntüden oluşan bir set oluşturacaktır. İstediğiniz fotoğrafları kaydedebilir ve dilediğiniz yerde paylaşabilirsiniz.

DALL-E 2​

AI Görüntü Oluşturma


DALL-E 2 sayfasına buradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.
DALL-E 2, tamamı orijinal metinden mümkün olmadığını düşündüğünüz görüntüler oluşturmanızı sağlar. OpenAI, ilk olarak Ocak 2021’de DALL-E’yi tanıttı. Bir yıl sonra, dört kata kadar daha gerçekçi ve çözünürlükte fotoğraflar üreten yeni ve geliştirilmiş DALL-E 2’yi tanıttı.

DALL-E’yi kullanmak için tek yapmanız gereken bir deneme başlatmak için bir hesap oluşturmaktır. DALL-E 2 deneme hesabınıza ilk ay için 50 kredi, takip eden her ay 15 ücretsiz kredi ile ücretsiz bir şekilde tanımlanır. Bir fotoğraf fikriniz olduğunda, ayrıntılı bir metin açıklamasını DALL-E 2’ye girerek aralarından seçim yapabileceğiniz birçok AI varyasyonu üreteceksiniz.
Gördüğünüzü beğenmediyseniz veya üzerinde biraz değişiklik yapmayı düşünüyorsanız, metin açıklamanızı değiştirebilir, fotoğrafa nesneler ekleme veya çıkarma yapmak gibi mevcut görüntülerde gerçekçi düzenlemeler yapabilirsiniz.

Dream by WOMBO​

AI Görüntü Oluşturma


Dream by WOMBO sayfasına buradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.
Dream by WOMBO bir web tarayıcısına ek olarak Android ve iOS cihazların uygulama marketlerinden uygulama edinilerek kullanılabilir. Bilgi çubuğuna 200 karaktere kadar dilediğinizi yazabilirsiniz. Fikirleri birleştirmek veya basit bir şeye bağlı kalmak istiyorsanız, Dream by WOMBO bunu yapmayı kolaylaştırır.

Kahve içen kedi, dağlardaki gizli köy veya vahşi bir orman gibi şeyleri arayarak saniyeler içinde AI destekli benzersiz resimlere erişim sağlayın. Daha da benzersiz bir görüntü için yukarıdaki gibi isteklerden herhangi birini birleştirebilir veya kahve içen kedinin rengini belirtmek veya gizli köyün dağındaki hava durumunu belirtmek gibi ekstra ayrıntılar ekleyebilirsiniz.
İsteğinizi seçtikten sonra, yapay zekâ tarafından oluşturulan görüntünüz için komik, gerçekçi, analog veya boyama gibi farklı sanat stilleri arasından seçim yapabilirsiniz. İlk denemenizden memnun kalmazsanız, gerektiği gibi ince ayar yapabilir ve hatta ilham almak için diğer insanlardan gelen yönlendirmelere göz atabilirsiniz.

Photosonic​

AI Görüntü Oluşturma


Photosonic sayfasına buradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.
Photosonic, isteklerinizi piksellerle boyayan web tabanlı yapay zekâ aracı olarak tanımlanır. Sizden ayrıntılı bir açıklama ile başlayarak, listedeki diğer AI görüntü oluşturma uygulamalarına benzer şekilde çalışır.

Metin boşluğunu tamamladığınızda, resim, fantezi, anime, 3D, çizgi film, bilim kurgu, fotoğraf vb. gibi farklı görüntü formatları arasından seçim yapabilirsiniz. Kurallara ve hizmet şartlarına uyduğunuz sürece, Photosonic’in sizin için oluşturduğu tüm görselleri kişisel veya ticari amaçlarla kullanmak için tüm haklara sahipsiniz.
Photosonic’i kullanmak için ücretsiz olarak hesap açmanız gerekir ve yapay zekâ tarafından oluşturulmuş görüntüler oluşturmaya başlamak için otomatik olarak bazı ücretsiz krediler alırsınız.

starryai​

AI Görüntü Oluşturma


starryai sayfasına buradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.
Telefonunuzu kullanarak bir AI destekli görüntü oluşturmak istiyorsanız starryai hem Android hem de iOS kullanıcıları için sunulan harika bir seçenektir.

Nerede olursanız olun, aklınıza çılgınca bir düşünce geldiğinde, starryai uygulamasına gidebilir, dilediğiniz metni yazabilir ve birkaç dakika içinde AI görüntülerinin oluşmasını bekleyebilirsiniz. AI resminizi oluşturmak için fikrinizi boşluğa metin olarak girdikten sonra, çeşitli modeller, sanat stilleri, görüntü en boy oranları ile ilk görüntüler arasından seçim yapabilirsiniz.
Uygulama, size uygun kişiselleştirilmiş çizimler oluşturmak için en son yapay zekâ yöntemlerini kullanır. Zaten starryai’yi kullanmak için perde arkasında neler olup bittiğini anlamak gerekli değildir. Uygulamayı indirmek ve kullanmak tamamen ücretsizdir. Starryai, her gün ücretsiz olarak filigranlar olmadan beş kredi, toplamda 25 adet kredi verir.

Stable Diffusion​

AI-Goruntu-Olusturma-8.jpeg


Stable Diffusion sayfasına buradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.
Stable Diffusion, pratik olarak herhangi bir metin girişinden foto-gerçekçi görüntüler oluşturur ve bunu yapmak için gizli bir metinden görüntüye difüzyon modeli kullanır. Difüzyon model: sürekli olarak yürütülen eğitim verilerine dayalı olarak, yeni veriler üretebilen bir makine öğrenme çeşididir.

Bu aracı web tarayıcınızda kullanmak tamamen ücretsizdir ve kişisel verileriniz, metinleriniz ve yapay zekâ tarafından oluşturulan resimleriniz dahil olmak üzere verilerinizin hiçbiri saklanmaz ya da kişisel kazanç için kullanılmaz. Saniyeler içinde Stable Diffusion, tek bir cümleden yüksek kaliteli görüntüler üretebilir.

Lensa​

AI-Goruntu-Olusturma-9.jpeg


Lensa uygulamasını, Android ve iOS mağazalarından indirilebilirsiniz.
Lensa uygulaması hem Android hem de iOS mobil cihazlarda AI avatarları oluşturmak için en popüler seçeneklerden biridir. Uygulama, birçok kişinin yapay zekâ tarafından oluşturulan favori avatarlarını sosyal medyada paylaşmasıyla dünyayı bir nevi kasıp kavurdu. Lensa’nın AI teknolojisi, tek bir fotoğraftan en iyi özelliklerinizi vurgulayan çok sayıda çarpıcı sihirli avatar oluşturabilir.

Ayrıca fotoğraflarınızı dijital bir sanata dönüştürebilirsiniz. Lensa’dan tek bir görselden yola çıkarak birden fazla benzersiz avatar oluşturmasını beklemek yerine, fotoğrafınızı bir çizgi film veya başka bir animasyon karakterine benzeyecek şekilde oluşturmasını isteyebilirsiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz epeyce filtre vardır. Bu filtrelerin her biri farklı sanat tarzına sahiptir. Bir selfie seçtikten sonra, tam olarak aradığınızı bulana kadar bu filtreler arasında gezinebilirsiniz. Lensa’nın AI yeteneklerinin yanı sıra Lensa, hepsi bir arada bir görüntü düzenleme uygulamasıdır.
Ön planın veya arka planın ne kadar öne çıkacağını ayarlayabilir, arka planı tamamen kaldırabilir, değiştirebilir veya bulanıklaştırabilirsiniz. Hatta parlaklığı ve kontrast ayarları gibi çok daha fazla düzenlemeyi yapabilirsiniz. Neyi ayarlayacağınızı bilmiyorsanız, hızlı sonuçlar için Lensa’nın fotoğraflarınızı otomatik olarak geliştirmesine izin verebilirsiniz.
 
Geri
Üst Alt