Malzeme Listesi
- 2 adet orta boy patates
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 tutam ince doğranmış maydanoz
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Kızdırılmış tereyağı
- Kırmızı toz biber
- Patateslerin haşlanmadan önce kabuklarının soyulup küçük parçalara ayrılması, haşlama süresini kısaltacaktır.
- Haşlanan patateslerin soğumalarını beklemeden ezmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
- Şekil verme işlemi tamamlanarak servis tabağına alınan patates toplarının üzerine, sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağı ile kırmızı toz biber çok yakışacaktır.
Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.